کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه کودکان در سفر باید با همه گروههای مواد غذایی تغذیه شوند، گفت: تا جایی که امکان دارد زمان خواب و خوردن کودک را باید به گونهای تنظیم کنید که کودک در آخر سفر گرسنه و خسته نباشد.
ندا فرحبخش با تاکید بر اهمیت حفظ سلامت و تغذیه کودک در سفر اظهار کرد: ممکن است در طول سفر، زمان مصرف وعدههای غذایی تغییر کند و زمانی که کودک گرسنه است، غذا آماده نباشد و در نتیجه مجبور به ریزهخواری و مصرف تنقلات میشود، بنابراین بهتر است مقداری غذای آماده مانند ساندویچ کوکو، کتلت یا ساندویچ مرغ همراه خانواده باشد تا از ریزهخواری کودک جلوگیری شود.
وی افزود: به دلیل اینکه احتمال فاسد شدن غذاهای حاوی سس مانند سالاد الویه زیاد است بهتر است این غذاها تهیه نشود یا اینکه حتما باید در جعبههای حاوی یخ حمل شود. در قطار یا هواپیما نیز میتوانید همین کار را انجام دهید.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: تا جایی که امکان دارد زمان خواب و خوردن کودک را باید به گونهای تنظیم کنید که کودک در آخر سفر گرسنه و خسته نباشد. اگر در هتل یا محل اقامت یخچال وجود داشته باشد، به راحتی میتوان غذای دلخواه را تهیه و مصرف کرد. همیشه یک شیشه آب جوشیده نیز با خود همراه داشته باشید.
وی با بیان اینکه احتمال آلودگی میکروبی و مسمومیت در کودکان بسیار شایع است، افزود: در طول سفر، والدین باید به تغذیه و انتخاب غذای کودکان خود اهمیت بیشتری دهند، زیرا شرایط نگهداری مواد غذایی در خارج از منزل ممکن است موجب آلوده شدن مواد غذایی شود و سموم غذایی، کودک را بیمار کند.
فرحبخش گفت: با توجه به اینکه کودکان نیاز به مواد مغذی مختلفی دارند، باید در طول روز از تمام گروههای غذایی شامل نان و غلات، گوشت، لبنیات، حبوبات و مغز دانهها و میوه و سبزیها به آنها داده شود.
وی افزود: در مواردی که شرایط به گونهای است که میخواهید در رستوران غذا بخورید حتما در انتخاب غذا احتیاط لازم را داشته باشید و از مکانهایی کاملا بهداشتی غذا تهیه کنید، زیرا کودکان بسیار حساسند و احتمال آلودگی میکروبی و مسمومیت در آنها بسیار زیاد است. به طور مثال باید از دادن غذاهایی که در آنها از گوشت چرخکرده استفاده شده مانند کباب، همبرگر و چیزبرگر پرهیز کرد، زیرا احتمال کهنه بودن و مخلوط کردن مواد دیگر به غیر از گوشت داخل آنها زیاد است و این مساله میتواند موجب ایجاد مسمومیت در کودکان شود.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: همچنین باید از خوردن غذاهایی که از انواع سس برای خوش طعم کردن آنها استفاده شده است نیز بپرهیزید، زیرا امکان اینکه این غذاها کهنه و مانده باشد و برای پنهان کردن طعم و بوی بد آنها از سس و ادویه زیاد استفاده شده باشد، بسیار است.
وی بیان کرد: در رستوران هم به جای سالاد برای کودکان باید از ماستهای پاستوریزه با مارکهای شناخته شده که از سلامت آنها اطمینان دارید استفاده کنید. به ظروفی که غذای کودک در آن سرو میشود توجه کنید که کاملا استریل و تمیز باشند.
فرحبخش گفت: حتی بهتر است قاشق، چنگال، کارد و لیوان مخصوص کودک خود را به همراه داشته باشید و آنها را با استفاده از مواد ضدعفونیکننده کاملا تمیز و استریل کنید و در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف نیز حتما پس از یک بار استفاده، آنها را دور بریزید.